HUS 173-2025 / Lämpötilahallitut ateriavaunut (Cook&Chill- ja Cook&Serve -vaunut)

Määräaika: 13.10.2025 12.00 (UTC+03:00)
Määräaikaan:

Tiivistelmä

Katso samankaltaisia mahdollisuuksia
Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
HUS 173-2025 / Lämpötilahallitut ateriavaunut (Cook&Chill- ja Cook&Serve -vaunut)
Hankintailmoitus­tyyppi
Kilpailu [TED eF[16]]
Julkaistu
10.9.2025 7.12 (UTC+03:00)
Kysymysten jätön määräaika
24.9.2025 12.00 (UTC+03:00)
Tarjousten määräaika
13.10.2025 12.00 (UTC+03:00)
Organisaatio
HUS-yhtymä
Kuvaus
HUS-yhtymä (jäljempänä HUS tai tilaaja) pyytää tarjouksia lämpötilahallituista ateriavaunuista (Cook&Chill- ja Cook&Serve -vaunut).
Osa-alue 1) Cook&Chill -lämpötilahallittu ateriavaunu ja kuljetuskehikko (Jorvi, Meilahti):
HUSin tuotantokeittiöt valmistavat ruuat osastoille lyhyen hyllyiän Cook&Chill -menetelmällä. Tuotantokeittiössä henkilökunta jakaa ruuan kylmänä asiakaskohtaisille tarjottimille. Tarjottimille jaetaan pääruoka, jälkiruoka sekä salaatti ja ruokien päälle laitetaan kannet. Tarjottimet asetetaan kuljetuskehikkoon. Kuljetuskehikot suojataan kertakäyttöisillä hupuilla. Logistiikan henkilökunta kuljettaa kuljetuskehikot trukeilla vetämällä osastoille. Osastolla kuljetuskehikko työnnetään sisään osastolla sijaitsevaan lämpötilahallittuun ateriavaunuun. Lämpötilahallittu ateriavaunu säilyttää ruoat kylmänä, kunnes automaattinen lämmitysohjelma lämmittää aterian lämmitettävät komponentit tarjoilulämpötilaan säilyttäen samanaikaisesti kylmät ateriakomponentit kylmänä. Lämpötilahallitut ateriavaunut pysyvät osastoilla paikallaan sähkövirtaan ja tietoliikenneverkkoon kytkettynä. Lämmitysprosessin jälkeen laitoshuoltaja vetää kuljetuskehikon ulos lämpötilahallitusta ateriavaunusta ja ruoka jaetaan asiakkaille. Ruokailun jälkeen tarjottimet palautetaan samoissa kuljetuskehikoissa trukkien vetämänä keittiölle, jossa keittiöhenkilökunta purkaa tarjottimet kuljetuskehikosta ja kuljetuskehikko pestään vaununpesukoneessa.
Osa-alue 2) Cook&Chill/Cook&Serve -telakka + kuljetusvaunu:
HUSin tuotantokeittiöt valmistavat ruuat osastoille lyhyen hyllyiän Cook&Chill -menetelmällä tai Cook&Serve -menetelmällä. Tuotantokeittiössä henkilökunta jakaa ruuan kylmänä tai kuumana asiakaskohtaisille tarjottimille. Tarjottimille jaetaan pääruoka, jälkiruoka sekä salaatti ja ruokien päälle laitetaan kannet. Tarjottimet asetetaan kuljetusvaunuun. Telakat ovat tuotantokeittiön tiloissa ja pysyvät siellä sähkövirtaan ja tietoliikenneverkkoon kytkettynä. Kuljetusvaunut laitetaan Cook&Serve -vaihtoehdossa noin 10 minuutiksi telakkaan kiinni, ennen kuljetusta osastoille (Peijas). Näin taataan lämpimien ruokien säilyminen kuumana ja kylmien ruokien pysyminen kylmänä. Cook&Chill -vaihtoehdossa (Jorvi) ruoka jaetaan kylmänä ja ohjelmoidaan kuumentamaan ruoat ennen osastoille toimittamista. Ruokailun jälkeen tarjottimet palautetaan samoissa kuljetusvaunuissa trukkien vetämänä keittiölle, jossa keittiöhenkilökunta purkaa tarjottimet vaunuista ja vaunut pestään vaununpesukoneessa.
Osa-alue kohtaiset osatarjoukset ovat sallittuja. Tarjoaja voi tarjota joko molempia osa-alueita tai vain toista osa-aluetta.
Sopimuskaudelle valitaan mukaan kaksi (2) toimittajaa molemmille osa-alueille. Toimittajat asetetaan etusijajärjestykseen tarjouspyynnössä ilmoitettujen vertailuperusteiden mukaan. Tilaukset tehdään pääsääntöisesti etusijajärjestyksen mukaisessa järjestyksessä. Etusijajärjestyksestä on mahdollista poiketa, mikäli toisena etusijajärjestyksessä olevan varatoimittajan laitteet ovat teknisesti yhteensopivimpia aikaisemman kaluston kanssa.
Sopimuskausi on neljän (4) vuoden määräaikainen. Sopimusta voidaan jatkaa optiona toistaiseksi voimassa olevana. Suunniteltu sopimuskauden aloitus on marraskuun 2025 aikana.
Tilaajalla on suunnitelmissaan tilata vielä vuoden 2025 aikana 6-8 laitekokonaisuutta. Tilaaja toivoo, että valittu toimittaja pystyy toimittamaan mainitun tuote-erän toivotussa aikataulussa.
Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo (alv 0 %) on yhteensä noin 800 000 euroa. Kyse on arviosta, eikä hankintayksikkö sitoudu ilmoitettuihin euromääriin ja tarjouspyynnössä ilmoitettuihin, toteutuneisiin kulutusmääriin. Lopulliset tilausmäärät voivat olla ilmoitettua suurempia tai pienempiä.
Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.