HUS 170-2024 / Toimintaterapia lapsille ja nuorille

Määräaika: 14.10.2024 15:00 (UTC+03:00)
Määräaikaan:

Tiivistelmä

Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
HUS 170-2024 / Toimintaterapia lapsille ja nuorille
Hankintailmoitus­tyyppi
Kilpailu [TED eF[20]]
Julkaistu
12.9.2024 11:10 (UTC+03:00)
Kysymysten jätön määräaika
26.9.2024 15:00 (UTC+03:00)
Tarjousten määräaika
14.10.2024 15:00 (UTC+03:00)
Organisaatio
HUS-yhtymä
Kuvaus
Hankinnan kohteena ovat HUS-yhtymän (HUS) hoidossa olevien potilaiden toimintaterapiaan liittyvät ostopalvelut. Hankinta koskee lapsille ja nuorille (alle 16 vuotta) hankittavia terapioita.
Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa lapsen/nuoren osallistuminen arjen toimintoihin, leikkiin, oppimiseen ja vapaa-aikaan hänelle mielekkäällä tavalla vamman tai sairauden rajoituksista huolimatta. Toimintaterapeutti työskentelee asiakaslähtöisesti lapsen/nuoren, vanhempien ja lähiverkostojen kanssa. Toimintaterapiaan ohjautuu lapsia/nuoria, joilla on vaikeuksia esimerkiksi aistitiedon käsittelyssä ja -säätelyssä, tunne- ja itsesäätelyssä, motorisissa valmiuksissa ja taidoissa, toiminnanohjauksessa, leikissä, opinnoissa ja arjen ikätasoisissa päivittäistoiminnoissa eri toimintaympäristöissä. Toimintaterapeutti ymmärtää lapsen/nuoren toiminnallisia ja vuorovaikutuksellisia tarpeita ja osaa vastata niihin terapeuttisesti.
Toimintaterapiaa annetaan Foniatrian lapsipotilaille, Lastenkirurgian, Lastenneurologian, Lastenpsykiatrian, Nuorisopsykiatrian ja Pediatrian potilaille.
Hankinta jaetaan viiteen (5) osa-alueeseen.
Osa-alue 1: Lasten ja nuorten toimintaterapia vastaanotolla
Osa-alue 2: Lasten ja nuorten toimintaterapia vastaanoton ulkopuolella
Osa-alue 3: Lasten ja nuorten toimintaterapia etävastaanottona
Osa-alue 4: Lasten ja nuorten ryhmämuotoinen toimintaterapia
Osa-alue 5: Lasten ja nuorten eläinavusteinen toimintaterapia
Tarjouksen voi jättää 1-5 osa-alueeseen, kuitenkin niin, että jos tarjoaa osa-aluetta 2 tulee jättää tarjous myös osa-alueelle 1 tai jos tarjoaa osa-aluetta 3, niin tulee jättää tarjous myös osa-alueelle 1.
Palveluntuottajat valitaan kunkin viiden (5) osa-alueen osalta erikseen, etusijajärjestyksen perusteella siten, että eniten pisteitä (halvimman hinnan tarjonnut) saanut palveluntuottaja on etusijajärjestyksessä ensimmäinen ja toiseksi parhaat pisteet saanut toinen jne. Etusijajärjestyksestä voidaan kuitenkin poiketa erityisestä potilaskohtaisesta, lääketieteellisesti ja objektiivisesti arvioitavasta perusteesta johtuen (kuten terapeutin erityisosaaminen tai palvelun sijainti). Palvelun
luonteen vuoksi myös potilaalla itsellään on mahdollisuus vaikuttaa terapeutin valintaan.
Käytettävä hankintamenettely on hankintayksikön itsensä suunnittelema sote-hankintamenettely, joka mukailee avointa menettelyä. Valituksi tulevien tarjoajien määrää ei ole rajattu. Kullekin osa-alueelle valitaan kaikki osa-alueen vaatimukset täyttävät tarjoajat.
Hankinnan kohde ja siihen liittyvät pakolliset vaatimukset on kuvattu palvelukuvauksessa ja muussa tarjouspyyntöaineistossa.