VAKEDNO-2024-3473 / Vanhusten ympärivuorokautisen asumisen hankinta

Määräaika: 1.10.2024 12:00 (UTC+03:00)
Määräaikaan:

Tiivistelmä

Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
VAKEDNO-2024-3473 / Vanhusten ympärivuorokautisen asumisen hankinta
Hankintailmoitus­tyyppi
Kilpailu [TED eF[20]]
Julkaistu
19.8.2024 14:47 (UTC+03:00)
Kysymysten jätön määräaika
10.9.2024 12:00 (UTC+03:00)
Tarjousten määräaika
1.10.2024 12:00 (UTC+03:00)
Organisaatio
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Kuvaus
Tällä tarjouspyynnöllä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (jäljempänä Tilaaja) pyytää tarjousta vanhusten ympärivuorokautisesta palveluasumisesta yksityisiltä palveluntuottajilta.
Tilaaja hankkii tämän tarjouspyynnön mukaisia palveluja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousarvion rajoissa, jossa on huomioitu hyvinvointialueen valtiolta saama vuosittainen rahoitus. Hankittavan palvelun määrä voi vaihdella sopimuskaudella. Tilaaja ei sitoudu mihinkään hankintamääriin. Tilaaja varaa oikeuden järjestää palvelua myös palvelusetelillä tai muuttaa Palveluntuotantoa omaksi toiminnaksi.
Hankittavat palvelut on määritelty tarkemmin liitteessä 3 "Vanhusten asumisen palvelukuvaus 2024", jossa kerrotaan hankittavien palvelujen laadulle asetetut ehdottomat vähimmäisvaatimukset sekä kuvataan hankittavien palvelujen sisältö ja tavoitteet sekä arvioitu palvelun tarve.
Ympärivuorokautisella palveluasumisella tarkoitetaan sosiaalihuoltolain (1301/2014) mukaista asumispalvelua (entinen tehostettu palveluasuminen), joka järjestetään asumisyksiköissä, joissa henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti ja asiakas saa asumisyksikön henkilöstöltä viipymättä ja vuorokaudenajasta riippumatta hoitoa ja huolenpitoa myös äkilliseen tarpeeseensa. Ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakkaat ovat pääsääntöisesti ikääntyneitä, jotka palvelutarpeen arvion perusteella tarvitsevat liitteessä 3 "Vanhusten asumisen palvelukuvaus" kuvattujen palvelukokonaisuuksien palveluita.
Palvelujen laatuvaatimuksilla turvataan vanhusten mielekäs ja arvokas arki. Palvelukuvauksessa esitetyt laatuvaatimukset ovat vähimmäisvaatimuksia asumisyksikön toiminnalle. Kaikkien tarjouspyyntöasiakirjoissa asetettujen vähimmäislaatuvaatimusten ja tavoitteiden tulee täyttyä täysimääräisesti jokaisen tarjotun palvelun kohdalla koko sopimuskauden ajan. Kaikki palvelujen sisällölle ja laadulle asetetut vaatimukset sisältyvät palvelun hintaan.
OSATARJOUSMAHDOLLISUUDET
Palvelutuote A: Ympärivuorokautinen palveluasuminen suomenkielisille vanhuksille , (mitoitus 0,65)
Palvelutuote B: Ympärivuorokautinen palveluasuminen ruotsinkielisille vanhuksille, (mitoitus 0,65)  
Palvelutuote C: Ympärivuorokautinen palveluasuminen erittäin haastavasti käyttäytyville vanhuksille, (mitoitus vähintään 0,7)
Palvelutuote D: Ympärivuorokautinen palveluasuminen päihdetaustaisille vanhuksille, (mitoitus 0,65)    
Palvelutuote E: Lyhytaikainen ympärivuorokautinen palveluasuminen ruotsinkielisille vanhuksille, (mitoitus 0,65)
Palvelutuotteissa A ja B yksikön tulee sijaita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tai sen rajakunnan alueella. Rajakunta on kunta, jolla on yhteinen maantieteellinen raja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa. 
Palvelutuotteissa C, D ja E yksikön tulee sijaita Uudenmaan maakunnan alueella.