522889 / Luoston reittien merkitseminen sekä opasteiden painatus ja asennus

Määräaika: 27.9.2024 12:00 (UTC+03:00)
Määräaikaan:

Tiivistelmä

Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
522889 / Luoston reittien merkitseminen sekä opasteiden painatus ja asennus
Hankintailmoitus­tyyppi
Kansallinen hankintailmoitus
Julkaistu
12.9.2024 15:53 (UTC+03:00)
Kysymysten jätön määräaika
22.9.2024 21:00 (UTC+03:00)
Tarjousten määräaika
27.9.2024 12:00 (UTC+03:00)
Organisaatio
Sodankylän kunta
Kuvaus
Hankinnan tausta:
Sodankylän kunta on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Lapin liitolta JTF-rahoitteiseen Ympärivuotista nostetta Pyh-Luostolle reitistöjä kehittämällä -hankekokonaisuuteen, johon sisältyvät suunnitteluhanke ja investointihanke. Molempien hankkeiden toteutusaika on 1.1.2024-31.12.2025. Suunnitteluhankkeen kokonaisbudjetti on 307 411 euroa ja tukiprosentti 80 %, investointihankkeen kokonaisbudjetti on 124 846 euroa ja tukiprosentti 70 %.
Hankkeissa kehitetään Pyhä-Luoston alueen matkailuinfraa erityisesti helposti saavutettavien lähi-/ ympyräreittien osalta ympärivuotisesti siten, että alueella toimivat matkailuyritykset voivat kehittää palveluitaan hyödyntäen laajenevaa reitistöä. Suurin osa kehitettävistä reiteistä ja opasteista sijoittuu kansallispuiston ulkopuolisille alueille. Suunnitteluhankkeessa tehdään reitistöjen ja opasteiden suunnittelua, ja investointihankkeessa reitit ja opasteet toteutetaan maastoon.
Tällä kilpailutuksella haetaan urakoitsijaa Luostolle kehitettävien reittien opasteiden ja viitotuksien, lähtöpisteopasteiden sekä tienvarsi- ja tervetulokylttien hankintaan, painatukseen ja asentamiseen. Hankinta toteutetaan Ympärivuotista nostetta Pyhä-Luostolle reitistöjä kehittämällä -investointihankkeella.
Hankinnan kuvaus:
Sodankylän kunta pyytää kokonaisurakkatarjoustanne Luoston reittien merkitsemiseen sekä opasteiden painatukseen ja asennukseen liitteenä olevien opastesuunnitelmien mukaisesti. Asennettavat opasteet sijaitsevat Sodankylän kunnan ja Metsähallituksen maa-alueilla.
Tarkemmat opastekohtaiset tarpeet ja tiedot on kerrottu tarjouspyynnön liitteissä:
-Liite 1: Tienvarsitaulut ja P-alueiden infotaulut, yht. 5 kpl
-Liite 2: Lähtöpistetaulut keskeisiin sijainteihin vanhojen ja uusien reittien yhteyteen, yht. 7 kpl
-Liite 3: Reiteille asennettavat opasteet
o Olet tässä -karttataulut reiteille 6 kpl
o Opasteviitat 31 kpl
o Symboliopasteet 16 kpl
o Paikannusmerkit 14 kpl
o Varoitusmerkit 27 kpl
o Symbolitarrat täydennyksinä olemassa oleviin opasteisiin 7 kpl
o Talvireittien merkitsemisessä käytettävät aurausviitat ja/tai harjateräkset yhteensä noin 20 km matkalle
Liitteissä 4-7 on karttakuvat reiteistä ja reittiopasteiden sijainneista.
Kahdella reitillä on tarpeen tehdä pienimuotoista raivausta yhteensä noin 150 metrin matkalla opastesuunnitelmien mukaisesti. Kyseiset kohdat on merkitty karttoihin liitteissä 5 ja 6.
Reiteillä on joitakin vanhentuneita opasteita, jotka korvataan uusilla, hankkeessa toteutettavilla opasteilla. Tarjoaja huolehtii kustannuksellaan vanhojen opasteiden poistosta.
Tilaaja toimittaa valmiin painoaineiston kaikista opasteista tarjoajalle.
Tarjoukseen tulee sisällyttää kaikki asentamiseen tarvittavat osat ja työkustannukset (esim. kiinnikkeet, tolpat, tolpan hatut, betonijalat, raivaustyöt). Tarjouksessa tulee ilmetä hankinnan kokonaishinta sekä yksikköhintaluettelo per opastetyyppi mahdollista lisähankintaoptiota varten.
Optio lisähankinnoille:
Tarjoukseen tulee sisältyä optio mahdollisille lisähankinnoille, mikäli yllä mainituille reittiopasteille ilmenee lisätarpeita.
Aikataulu:
Työn tulee olla kokonaisuudessaan valmis 13.12.2024 mennessä.