OUKA/7806/02.08.01/2024 / Pohjois-Pohjanmaan museon uuden ydinnäyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen

Määräaika: 30.9.2024 15:00 (UTC+03:00)
Määräaikaan:

Tiivistelmä

Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
OUKA/7806/02.08.01/2024 / Pohjois-Pohjanmaan museon uuden ydinnäyttelyn suunnittelu ja toteuttaminen
Hankintailmoitus­tyyppi
Kilpailu [TED eF[16]]
Julkaistu
29.8.2024 11:40 (UTC+03:00)
Kysymysten jätön määräaika
11.9.2024 12:00 (UTC+03:00)
Tarjousten määräaika
30.9.2024 15:00 (UTC+03:00)
Organisaatio
Oulun kaupunki
Kuvaus
Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalveluiden Oulun museo- ja tiedekeskus pyytää tarjousta Pohjois-Pohjanmaan museoon rakennettavan ydinnäyttelyn suunnittelusta ja toteutuksesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.
Tarjoajan tehtävänä on konseptiehdotuksen jatkokehittäminen, sisältösuunnittelu yhdessä museon näyttelytiimin kanssa konseptin pohjalta, tilasuunnittelu, sisältäen rakennesuunnittelun näyttelyrakenteiden osalta, näyttelyn visuaalinen ja graafinen suunnittelu ja toteutus, äänisuunnittelu, -tuotanto, -laitteiston hankinta ja -toteutus, valaistussuunnittelu, valaisimien kilpailutukseen osallistuminen ja valaistussuunnitelman toteutus sekä digitaalinen sisällönsuunnittelu, -tuotanto, -laitteiston hankinta ja -toteutus.
Tarjoaja voi käyttää omia alihankkijoita, halliten kuitenkin itse näitä osakokonaisuuksia. Suunnittelu tapahtuu läheisessä yhteistyössä Oulun museo- ja tiedekeskuksen Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelytyöryhmän kanssa.
Osallisuudelle ja kestävyydelle rakentuva uusi Pohjois-Pohjanmaan museon ydinnäyttely kertoo oululaisuudesta ja Oulun omaleimaisuudesta. Näyttely tuo museokokemuksen 2020-luvulle ja herättää Oulun historian eloon uusimmalla näyttelysuunnittelulla ja -tekniikalla. Näyttelyn suunnittelun, toteuttamisen ja rakentamisen kokonaisbudjetti on noin 1500€/m². Tämä kilpailutus koskee suunnittelua ja toteutusta ja on osa kokonaisbudjettia. Rakentaminen tullaan kilpailuttamaan vuonna 2025. Tarjoajalle kuuluu työmaa-aikainen valvonta näyttelyn rakentamisvaiheessa. Hanketta rahoittaa Oulun kaupunki.
Näyttely rakennetaan Oulun keskustan tuntumaan toukokuun alussa 2026 valmistuvaan uuteen museo- ja tiedekeskus Tiimaan, uudisrakennuksen toiseen kerrokseen. Pinta-alaa on käytettävissä noin 888 m². Tila on korkeaa hallimaista tilaa (korkeus n. 4,8m). Liitetiedostoista löytyy tilan pohjapiirrokset ja havainnekuvia näyttelytiloista. Pohjapiirustus liitteenä 3, leikkauskuvat 1 ja 2 liitteinä 3-4, alakattokaavio liitteenä 6 ja 3 D-kuvat liitteenä 7.
Näyttelyä suunnittelee monialainen projektitiimi, joka koostuu Oulun museo- ja tiedekeskuksen henkilöstöstä ja projektipäälliköstä. Ydinnäyttelylle tullaan perustamaan myös ohjausryhmä, joka tulee olemaan mukana näyttelyn sisältösuunnittelussa. Näyttelyn sisältöjä on yhteiskehitetty työpajoissa museon käyttäjien, museon työntekijöiden, yliopiston tutkijoiden kanssa vuosina 2023–2024. Ydinnäyttely suunnitellaan ja rakennetaan modulaariseksi, joka sijoittuu näyttelytilaan ilmiö- ja teemapohjaisesti seuraten ydintarinaa. Konseptiehdotus liitteenä 2. Näyttelyyn suunnitellaan tulevan Hahtiperän hylky (liite 8) ja Oulun pienoismalli (liite 9).
Näyttelyprosessissa ollaan käynnistämässä sisällönsuunnittelua ja käsikirjoitustyötä. Ydinnäyttelyn aikajänne tulee olemaan viisi (5) vuotta ja moduulien tulee olla päivitettäviä. Katso tarkempi hankinnan kuvaus Liite Palvelunkuvaus ja tarjousten vertailu ja valintaperusteet.