KMO/942/02.08.00.00/2024 / Rukan olympiavalmennuskeskuksen, stadionalueen aluerakenteiden ja ulkosuorituspaikkojen arkkitehti- ja pääsuunnittelu

Määräaika: 10.10.2024 12:00 (UTC+03:00)
Määräaikaan:

Tiivistelmä

Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
KMO/942/02.08.00.00/2024 / Rukan olympiavalmennuskeskuksen, stadionalueen aluerakenteiden ja ulkosuorituspaikkojen arkkitehti- ja pääsuunnittelu
Hankintailmoitus­tyyppi
Kilpailu [TED eF[16]]
Julkaistu
9.9.2024 14:41 (UTC+03:00)
Kysymysten jätön määräaika
23.9.2024 12:00 (UTC+03:00)
Tarjousten määräaika
10.10.2024 12:00 (UTC+03:00)
Organisaatio
Kuusamon kaupunki
Kuvaus
Kuusamon kaupunki hakee arkkitehti- ja pääsuunnittelijaa hankkeelle, jossa rakennetaan urheiluvalmennuskeskustoimintaan sekä alueen urheilukilpailu-, kongressi-, kokous- sekä tapahtumatoimintaan tilat. Suunnittelutoimeksiantoon sisältyy myös koko stadionalueen ulkosuorituspaikkojen sekä niihin liittyvien tilojen suunnittelu.
Stadion toimii tukikohtana koko Pohjois-Kuusamon kaupungin ylläpidettävien ulkoilu- ja liikuntapaikkojen hoidossa ja huollossa.
Kerrosalaltaan noin 5200 neliötä (huonetilaohjelma: noin 4800 hum2) suunniteltava valmennuskeskus sekä maanalainen pysäköintitila (huonetilaohjelma: noin 2250 hum2) tulevat sijoittumaan nykyisen Rukan asemakaava-alueen kortteliin 121 sekä siihen ja alueen toimintoihin liittyvät aluerakenteet katu-, urheilu-, pysäköinti- ja viheralueille (Rukan stadionin alueelle). Alueen kaavaa on tarkoitus työstää samanaikaisesti tarjouspyynnön kohteille tarkoituksenmukaiseksi. Lisäksi päivitettävässä kaavassa huomioidaan alueelle tehdyn Masterplanin mukaisten toimintojen sijoittuminen alueelle, alueen liikenneyhteydet, saavutettavuus sekä pysäköinti.
Valmennuskeskus ja siihen liittyvät aluerakenteet sekä suorituspaikat tukevat myös ympärivuotisen matkailukeskuksen keskustan toimintaa sekä lisäävät ja monipuolistavat Rukan palvelutarjontaa sekä alueella järjestettäviä kansainvälisiä urheilukilpailuja (FIS vaatimukset) ja tapahtumia.
Suunnittelu jakaantuu kahteen eri vaiheeseen; ensimmäisessä vaiheessa tehdään hankesuunnitelmat, jonka jälkeen kaupunki tekee hankepäätöksen toiseen vaiheeseen eli varsinaiseen rakennussuunnitteluun siirtymisestä.
Hankesuunnitteluvaiheessa tavoitteena on saada alueelle kokonaissuunnitelma sekä alustava kustannusarvio.
Varsinaisen rakennussuunnitteluvaiheen tuloksena on valmennuskeskushankkeen toteuttamiskelpoiset suunnitelmat sekä kustannusarvio.
Hankkeen toteuttamisaika on riippuvainen suunnittelun etenemisen lisäksi kaavan hyväksymisestä.
Suunnittelualueella sijaitsee suorituspaikkojen sekä aluerakenteiden lisäksi useita kaupungin omistamia rakennuksia. Suunnittelualueen maapohjan omistaa Kuusamon kaupunki, rakennus ja rakenteet toteutetaan kaupungin taseeseen. Kohteen toteuttamiseen on tarkoitus hakea opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusta.
Tarjouskilpailu on kaksivaiheinen;
1. osallistumisvaihe
2. varsinainen tarjouspyyntövaihe
Kaikki osallistumishakemukset käsitellään tässä tarjousohjelmassa kuvatulla tavalla.
Tarkempi sisältö on kerrottu tarjouspyynnön liiteasiakirjoissa.