HML/3560/02.08.08/2024 / Työvoimakoulutusten puitejärjestely 2025-2026

Määräaika: 25.10.2024 16:00 (UTC+03:00)
Määräaikaan:

Tiivistelmä

Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
HML/3560/02.08.08/2024 / Työvoimakoulutusten puitejärjestely 2025-2026
Hankintailmoitus­tyyppi
Kilpailu [TED eF[20]]
Julkaistu
16.9.2024 6:54 (UTC+03:00)
Kysymysten jätön määräaika
30.9.2024 16:00 (UTC+03:00)
Tarjousten määräaika
25.10.2024 16:00 (UTC+03:00)
Organisaatio
Hämeenlinnan kaupunki
Kuvaus
Hämeenlinnan kaupunki (jatkossa myös hankintayksikkö / tilaaja) pyytää tarjoustanne TyöHämeen työllisyysalueen työvoimakoulutuksesta tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Hankinnan kohteena oleva koulutus on tarjottava ja toteutettava tässä tarjouspyynnössä ja sen liitteissä määritellyillä ehdoilla. Tavoitteena on, että sopimuskausi käynnistyy 1.1.2025.
Hankittavan koulutuksen sisältö on esitetty tarjouspyynnön liitteenä olevassa palvelukuvauksessa.
Hankintayksiköllä on oikeus tarkistaa tarjoajan tarjousasiakirjoissaan antamat tiedot ennen hankintapäätöksen tekemistä. Mikäli annetut tiedot eivät pidä paikkansa, tarjous suljetaan pois tarjouskilpailusta.
Hankinnan ennakoitu kalenterivuosittainen arvonlisäveroton arvo on noin 500 000 euroa. Hankinnan enimmäisarvo on miljoona euroa. Kyseessä on arvio, joka ei sido hankintayksikköä. Hankinnan ennakoitu arvo on ns. karkea arvio ja palvelutarpeet voivat vuosittain vaihdella merkittävästikin.
Tarjouspyynnössä ilmoitettu budjetti on hankintailmoituksen julkaisuhetken mukainen, joten budjetti voi muuttua ennen sopimuskauden alkua ja myös sopimuskaudella. Hankintayksikkö voi esimerkiksi ostaa palvelua lisäksi sidosyksiköiltään. Tarjoaja ymmärtää ja hyväksyy tarjouksen tehdessään sen, että sopimuskaudella volyymi voi olla pienempi kuin mitä on nyt ilmoitettu.
Hankinnasta tehdään puitesopimus, jolle voidaan valita 1-4 palveluntuottajaa. Mikäli tarjouspyyntöön saadaan vain yksi tarjous, voidaan sopimusprosessia jatkaa vain yhden tarjoajan kanssa.
Tilaaja tekee kansallisen kynnysarvon (hankintalain 1397/2016 mukainen, Sosiaali- ja terveyspalvelut (Liite E kohdat 1-4)) alittavat puitejärjestelyn sisäiset hankinnat vapaasti valitsemaltaan puitejärjestelyssä mukana olevalta palveluntuottajalta. Tilaajan ei ole pakko valita alhaisinta opiskelijatyöpäivän tarjoavaa palveluntuottajaa. Puitejärjestelyn sisäisellä hankinnalla tarkoitetaan yksittäistä koulutustilausta tai koulutusten sarjaa.
Kansallisen kynnysarvon (hankintalain 1397/2016 mukainen, Sosiaali- ja terveyspalvelut (Liite E kohdat 1-4)) suuruisissa ja sen ylittävissä puitejärjestelyn sisäisissä hankinnoissa noudatetaan kilpailutuksen kautta muodostunutta etusijajärjestystä sopimustoimittajien kesken. Tällaisissa tapauksissa palvelut tilataan ensisijaisesti ensimmäiseksi tulleelta sopimustoimittajalta eli tarjouskilpailussa eniten pisteitä saaneelta palveluntuottajalta. Mikäli tämä ei voi toteuttaa palvelua sopimuksen mukaisesti, voi tilaaja tilata palvelun etusijajärjestyksessä seuraavana olevalta Toimittajalta. Toissijainen palveluntuottaja voidaan valita myös mikäli enssijaisen palveluntuottajan taloustilanne tms. aiheuttaa riskin palvelun tuottamiselle, ensisijaisen palveluntuottajan palvelusta on tehty reklamaatio vähintään kahdesti kuluneen 12 kk:n aikana tai jos toissijaisella palveluntuottajalla on sellainen erityisosaaja palveluun liittyen, jollaista enssisijaisella palveluntuottajalla ei ole.
Tarjouspyyntö koskee koko TyöHämeen työllisyysalueen alueella toteuttavia työvoimakoulutuksia. Todennäköiset toteutuspaikkakunnat ovat Hämeenlinna ja Forssa.
Hankintayksikkö tekee tilauksia hankintatarpeen ilmetessä ja määrärahojensa puitteissa. Hankinta ei sisällä määräostovelvoitetta hankintayksikölle. Hankinta perustuu 1.1.2025 voimaan tulevaan lakiin työvoimapalveluiden järjestämisestä ja siinä kunnille siirtyviin velvoitteisiin.
Työvoimapalvelun järjestämisestä annetun lain mukaisen TyöHämeen työllisyysalueen ulkopuoliset koulutukseen osallistujat tulee laskuttaa suoraan näiden osallistujien omalta työllisyysalueelta. Osallistuminen koulutuksiin yli työllisyysaluerajojen on mahdollista, mutta vaatii hakijan omalta työllisyysalueelta puollon koulutukseen osallistumisesta. Puolto kirjataan hakijan omaan työllistymissuunnitelmaan.
HUOM!
Tarjoajien tulee lukea läpi ennen tarjouksen tekemistä Näin teet tarjouksen Hämeenlinnan kaupungille -ohje, joka on verkkosivulla www.hameenlinna.fi/hankinnat/.
Tarjoajille korostetaan, että tarjouspyyntöasiakirjat kannattaa lukea viipymättä läpi, jotta tarjoaja ehtii tarvittaessa esittää tarjouspyynnöstä kysymyksiä Tarjouspalvelu-portaalin kautta kysymysten esittämisen määräaikaan mennessä.
Tarjoajille korostetaan, että tarjous kannattaa jättää ajoissa (esimerkiksi 1-2 arkipäivää ennen tarjousten jättöajan umpeutumista). Hankintayksikön kokemuksen mukaan on valitettavan yleistä, että kun tarjouksen lähettäminen jätetään viimeiseen hetkeen, niin teknisestä tms. tarjoajasta johtuvasta syystä tarjouksen lähettäminen ei usein onnistukaan määräaikaan mennessä (oikeuskäytäntö on äärimmäisen tiukka siinä, että myöhästyneet tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta).
HANKINNAN TAVOITTEET
Hankinnan tavoitteena on työvoimakoulutusten järjestäminen TyöHämeen työllisyysalueen kuntien työnhakija-asiakkaille, sekä hankinnan mukainen työnhakija-asiakkaiden työllistymisen edistäminen. Työnantajien rekryointi- ja osaamistarpeen täyttäminen.