144654 / Turvajärjestelmä solunsalpaajien käsittelyyn

Tiivistelmä

Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
144654 / Turvajärjestelmä solunsalpaajien käsittelyyn
Hankintailmoitus­tyyppi
Tulokset [TED eF[29]]
Julkaistu
3.7.2024 13:23 (UTC+03:00)
Organisaatio
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
Kuvaus
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (Pohde) ja muut hankintaan osallistuneet Pohjois-Suomen yhteistyöalueen (YTA-alue) jäsenet ovat kilpailuttaneet solunsalpaajien käsittelyssä käytettävän turvajärjestelmän. Yhteistyöalueeseen kuuluvat Pohteen lisäksi Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue (Soite), Kainuun hyvinvointialue ja Lapin hyvinvointialue (Lapha). Hankintakausi on 1.7.2024 - 30.6.2026 sisältäen mahdollisuuden kahteen (2) erilliseen optiovuoteen.
Turvajärjestelmän tarvikkeita käytetään vaarallisten lääkkeiden kuten solunsalpaajien laimentamiseen, käyttökuntoon saattamiseen sekä antoon potilaalle. Turvajärjestelmää käytetään vaarallisten lääkkeiden laimentamisessa pääasiassa sairaala-apteekeissa ja lääkekeskuksissa, mutta joskus myös hoitoyksiköissä.
Turvajärjestelmän on estettävä henkilökunnan altistuminen solunsalpaajille. Altistumisella tarkoitetaan sairaala-apteekeissa ja lääkekeskuksissa:
- ruisku-neulatekniikalla toteutettavaan työskentelyyn liittyvää neulanpisto-riskiä
- roiskeita tai jauhepölyä tai pisarasumua potilaskohtaisessa solunsalpaajien annosvalmistuksessa.
Lisäksi altistumisella tarkoitetaan tässä potilaita hoitavissa hoitoyksiköissä esille tulevaa:
- neulanpistotapaturman riskiä
- solunsalpaajien annosteluun liittyviä roiskeita tai pisarasumua sairaala-apteekeissa tai lääkekeskuksissa käyttökuntoon saatetun annoksen annostelussa.