417897 / Sosiaalihuollon ohjaus- ja avustajapalveluiden sekä työtoiminnan hankinta

Määräaika: 31.12.2027 0:00 (UTC+02:00)
Määräaikaan:

Osallistumispyynnön tiivistelmä

Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
417897 / Sosiaalihuollon ohjaus- ja avustajapalveluiden sekä työtoiminnan hankinta
Hankintailmoitus­tyyppi
Sosiaalipalvelut ja muut erityispalvelut - hankintasopimukset - Hankintailmoitus (DPS)
Julkaistu
14.10.2022 12:10 (UTC+03:00)
Kysymysten jätön määräaika
31.12.2027 0:00 (UTC+02:00)
Tarjousten määräaika
31.12.2027 0:00 (UTC+02:00)
Organisaatio
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
Kuvaus
Palveluntuottajarekisterissä hankinnan kohteena ovat sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain perusteella lapsille, nuorille ja aikuisille järjestettävät palvelut. Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisessä noudatetaan myös lakia kuntouttavasta työtoiminnasta.
Hankinnan kohteena ovat seuraavat palvelut:
Luokka 1 Sosiaalihuollon ja vammaispalvelun avustajapalvelu
• Sosiaalihuoltolain mukainen avustajapalvelu
• Vammaispalvelulain mukainen henkilökohtainen apu
Luokka 2 Sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalinen kuntoutus
• Sosiaalihuoltolain mukainen ohjaajapalvelu
• Sosiaalinen kuntoutus ryhmätoimintana
• Vaativa sosiaalinen kuntoutus ryhmätoimintana
• Tuettu työtoiminta
Luokka 3 Vammaispalvelun valmennus- ja tukipalvelut
• Vammaispalvelulain mukainen valmennus elämäntaitoihin
• Vammaispalvelulain mukainen valmennus kommunikointiin
• Vammaispalvelulain mukainen erityisen osallisuuden tuki
Luokka 4 Kuntouttava työtoiminta
• Työtoimintapaikka
• Tuki ja ohjaus työtoimintaan
• Koulutukseen ja työhön suuntaava kuntouttava työtoiminta
• Osallisuutta vahvistava kuntouttava työtoiminta
Hankinnan toteuttaa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (jatkossa hyvinvointialue). Hyvinvointialue toteuttaa palveluntuottajarekisterin kohteena olevien palvelujen hankinnat tässä palveluntuottajarekisterissä. Hyvinvointialue voi hankkia palveluntuottajarekisterin kohteena olevia palveluita myös hankintalain 110 §:n tarkoittamalla suorahankinnalla silloin, kun asiakkaan erityistarpeet sitä edellyttävät ja suorahankinnan perusteet ovat käsillä.
Hankinta toteutetaan joustavana sähköisenä palveluntuottajarekisterinä (jatkossa palveluntuottajarekisteri), joka tarkoittaa hyvinvointialueen suunnittelemaa ja kuvaamaa hankintalain periaatteiden mukaista menettelyä hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkimiseen. Kyseessä ei ole hankintalain 42 §:n tarkoittama puitejärjestely. Hankinnan sähköisenä järjestelmänä hyödynnetään soveltuvin osin hankintalain 49–52 §:n tarkoittamaa dynaamista hankintajärjestelmää.
Palveluntuottajarekisteri on voimassa viisi (5) vuotta, minkä aikana palveluntuottajarekisterin sisäiset tarjouskilpailut tehdään. Hankintayksikkö voi jatkaa palveluntuottajarekisterin voimassaoloa tai päättää sen voimassaolon ennenaikaisesti uudella hankintailmoituksella. Saadakseen tarjouspyyntöjä ja voidakseen tehdä tarjouksia, palveluntuottajan on ensin haettava ja tultava hyväksytyksi palveluntuottajarekisteriin.
Perustamisvaiheen päätyttyä hankintayksikkö käsittelee saapuneet osallistumishakemukset. Ensimmäiset palveluntuottajarekisterin sisäiset tarjouspyynnöt lähetetään, kun ainakin kaikki perustamisvaiheessa saapuneet hakemukset on käsitelty.
Perustamisvaiheen jälkeen hyvinvointialue käsittelee osallistumishakemukset 10 työpäivän kuluessa osallistumishakemuksen vastaanottamisesta. Jos hakemus saapuu järjestelmän ollessa suljettuna, hakemus käsitellään rekisterin uudelleen avauduttua. Hyvinvointialue voi pidentää määräaikaa 15 työpäivään perustellusta syystä. Hyvinvointialue voi pidentää käsittelyaikaa myös, jos palveluntuottajarekisterin sisällä ei julkaista tarjouspyyntöä ennen järjestelmään hyväksymistä koskevien ratkaisujen tekemistä. Mikäli käsittelyaikaa pidennetään, hyvinvointialue ilmoittaa siitä. Järjestelmä on suljettuna vuosittain heinäkuun ajan ja joulukuun 15. päivästä loppiaiseen. Tänä aikana tarjouspyyntöjä ei lähetetä.
Palveluntuottajarekisterin kohde ja ehdot on kuvattu osallistumispyynnön liitteessä ”Palveluntuottajarekisterin periaatteet”.