VAKEDNO-2024-4169 / ATERIAPALVELUJEN JÄRJESTÄMIS- JA KEITTIÖVERKKOSELVITYKSEN HANKINTA
Määräaika:
4.4.2025
10:00
(UTC+03:00)
Määräaikaan:
Tiivistelmä
Katso samankaltaisia mahdollisuuksia
Kaikkien tietojen näyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja kirjautumisen palveluun.
VAKEDNO-2024-4169 / ATERIAPALVELUJEN JÄRJESTÄMIS- JA KEITTIÖVERKKOSELVITYKSEN HANKINTA
Hankintailmoitustyyppi
Kansallisen kynnysarvon alittava hankinta (pienhankinta)
Julkaistu
13.3.2025
13:07
(UTC+02:00)
Kysymysten jätön määräaika
26.3.2025
14:00
(UTC+02:00)
Tarjousten määräaika
4.4.2025
10:00
(UTC+03:00)
Organisaatio
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Kuvaus
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue pyytää tarjousta hyvinvointialueen ateriapalvelujen tulevaisuuden järjestämismalleista ja nykyisen keittiöverkon soveltuvuudesta esitettyihin järjestämistapoihin. Tavoitteena on selvittää, mikä toimintamalli tulisi valita ateriapalvelujen järjestämiseksi ja tuottamiseksi.
Hyvinvointialueella on nyt käytössä kolme (3) valmistuskeittiötä ja noin 90 jakelu/palvelukeittiötä noin 40:ssä eri osoitteessa. Lisäksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on toistaiseksi järjestänyt myös kotiateriapalvelua. Valmistus ja jakelu/palvelu keittiöihin tutustumista edellytetään realistisen kokonaiskuvan saamiseksi nykytilanteesta.
Palvelutuottajan tulee tuottaa perusteltu näkemys siitä, voidaanko nykyisiä palvelukuvauksia ja toimintamalleja muuttamalla vaikuttaa ateriapalveluiden laatuun ja/tai hankintakustannuksiin. Palveluntuottajan tulee antaa arvio eri toimintamallien vaatimista keittiöiden peruskorjauksista ja laitehankinnoista sekä arvio voidaanko valmistuskeittiöiden (3 kpl) tuotantokapasiteettia nostaa ilman mittavia peruskorjaustoimenpiteitä, laajennuksia ja laitehankintoja. Palveluntuottajan tulee tehdä keittiökonseptit eri kokoisille jakelu/palvelukeittiöille ohjaamaan keittiöiden suunnittelua Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tilahankkeissa.
Keittiöverkon analysointi on osa nyt hankittavaa palvelua. Palvelutuottajan tulee antaa perusteltu näkemys kannattaako palvelu ostaa markkinoilta osin tai kokonaan yhdeltä tai useammalta palveluntuottajalta huomioiden laatu-, turvallisuus-, toimintavarmuus-, ympäristörasitus- ja kustannusnäkökulmat.
Palveluntuottajan tulee antaa arvio ateriapalvelutehtäviin tarvittavista työtunneista erityyppisissä jakelu/palvelukeittiöissä (esim. vanhuspalveluiden ympärivuorokautinen hoiva, työ- ja toimintakeskus, vammaispalveluiden asumisyksikkö jne.).
Järjestämis- ja keittiöverkkoselvitystyö tulee käynnistää viimeistään toukokuussa 2025. Tavoitteena on, että työ valmistuu kesäkuussa 2025. Palveluntuottajan tulee esitellä selvitystyön lopputulos ja johtopäätökset tilaajalle.
Hankintayksikkö valitsee yhden (1) palveluntuottajan, jonka kanssa se tekee sopimuksen. Lisäksi hankintayksikkö valitsee yhden (1) varapalveluntuottajan, jonka kanssa voidaan solmia varsinainen sopimus, mikäli palveluntuottaja ei täytä sopimuskauden alkaessa tarjouspyynnön ehtoja ja edellytyksiä tai mikäli palveluntuottaja ei täytä näitä ehtoja ja edellytyksiä sopimuskauden aikana. Tilaaja ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin, eikä sopimus tuota tilaajalle määräostovelvoitetta.